Kauno Architektūros Festivalis

Studijų KAFE

Tarptautinis architektūros studentų baigiamųjų darbų paroda-konkursas Projekto kuratoriai: Laura Jankauskaitė-Jurevičienė Aušra Mlinauskienė Jurga Vitkuvienė education@kafe.lt

Kauno architektūros festivalis KAFe2019 kviečia dalyvauti tarptautiniame aukštųjų mokyklų architektūros studentų – bakalaurų ir magistrų baigiamųjų darbų parodoje konkurse Kauno miesto centrinės dalies temomis. Šių metų KAFe2019 tema – Įženklinanti architektūra – kurianti ar griaunanti miesto tapatybę? todėl miesto centrinės dalies vystymas ir “įženklinančių” pastatų vaidmuo šiame procese yra konkursinių temų, kurias siūlome Lietuvos ir užsienio aukštosioms architektūros mokykloms nagrinėti bakalaurų ir magistrų baigiamuosiuose darbuose, dėmesio centre.
Šiemet konkursui siūlome 5 temas, kurias kiekviena mokykla gali adaptuoti ir interpretuoti pagal savo mokymo programos reikalavimus.


Nugalėtojai

1-ąją vietą ir 1.000 eurų premiją konkurse laimėjo Vroclavo technologijos universiteto studentai iš Lenkijos – Paulina Gorecka, Lukaszas Gnatekas ir Veronika Kessler – išplėtoję Multikultūrinio studentų centro idėją, mezgančią architektūrinį dialogą su Kauno ąžuolynu. 

2-ąją vieta ir 500 eurų premija atiteko Kauno technologijų universiteto atstovui Martynui Kiliui ir jo Pasaulio tautų teisuolių centro projektui.

3-ąją vietą ir 300 eurų šiame architektūros idėjų turnyre užėmė Kauno technologijos universiteto absolventas Luiza Sevele, gvildenęs Turgaus forumo Kaune temą