Kauno Architektūros Festivalis

FEEDBACK

Kauno architektų sąjunga, Vilniaus gatvė 22, Kaunas

DATA: 2019-10-11

LAIKAS: 18:00


Penkių jaunųjų, užsienyje studijas baigusių, architektų paroda. Parodoje savo darbus eksponuoja Mantas Gipas, Dalia Puodžiūtė, Julius Seniunas, Kotryna Urbonaitė ir Gabrielius Varnelis.


Kaune spalio mėnesį atidaroma paroda „Feedback“ pakvietė penkis jaunuosius, užsienyje studijas baigusius, architektus pristatyti savo darbus ir užmegzti grįžtamąjį ryšį su Lietuva. Parodoje darbus eksponuos Mantas Gipas (Umeå University, Švedija), Dalia Puodžiūtė (KU Leuven, Belgija), Julius Seniunas (KU Leuven, Belgija), Kotryna Urbonaitė (Delft University of Technology, Olandija) ir Gabrielius Varnelis (Delft University of Technology, Olandija). Eksponuojami darbai palies platų spektrą temų – nuo teismo ekspertizės centro Bukarešte iki heterotopinių enklavų Bankoke.


Kuratoriai: Andrius Ropolas, Jautra Bernotaitė, Paulius Vaitiekūnas

Konkurso komisija:  Ona Lozuraitytė ir Kazys Varnelis.


Parodoje bus eksponuojami maketai, projekcijos, piešiniai ir kita medžiaga, kurią sumanė pristatyti jos dalyviai. Šiuo renginiu siekiama supažindinti ne tik su įdomiausiais darbais ir inovatyviais architektūros edukacijos metodais, bet ir skirti dėmesio architektūros eksponavimo būdams apmąstyti. Todėl parodoje dalyvausiantys architektai gaus ne tik galimybę pristatyti savo projektus, bet ir galės pasiūlyti savo ekspozicijos viziją. Kiekvieno darbo pristatymas taps atskiru nauju nedideliu projektu – eksperimentu.


Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus organizuojamoje parodoje galėjo dalyvauti visi Lietuvos architektai, kurie baigė studijas aukštosiose mokyklose užsienyje per paskutinius ketverius metus. Parodos dalyvius atrinko komisija, kurioje yra tarptautinę patirtį turintys architektai, akademikai ir tyrėjai: Ona Lozuraitytė ir Kazys Varnelis.

Daugiau informacijos


RĖMĖJAI