Renginiai kraunami

« Visi Renginiai

  • Šis renginys jau įvyko.

KINO ERDVĖS

Kauno architektūros festivalis ir Tarptautinis Kauno kino festivalis sujungė jėgas norėdami sukurti nepamirštamą architektūros ir kino šventę. Unikalioje Sakramento erdvėje lankytojų lauks specialiai renginiui paruošta ekskursija, kino peržiūra ir diskusija.

Intriguojantis bažnyčios virsmas kino teatru, metai užmaršties ir galiausiai atgimimas kultūros lauke taps atspirties tašku pažinti ir kalbėtis apie kino ir architektūros glaudų ryšį. Daugialypiame renginyje Sakramentas taps ekskursijos objektu ir kino erdve. Renginio dalyviai turės galimybe susipažinti su netikėta pastato istorija, savyje talpinančią kiną, architektūrą ir religiją.

„Kino erdvės“ prasidės specialiai renginiui sukurta ekskursija, pasakojančia Sakramento įvairiaspalvę istoriją. Po ekskursijų vyks Jill Magid filmo „The Proposal“ (liet. pasiūlymas) peržiūra ir diskusija nagrinėsianti kino ir architektūros ryšį.


Menininkės Jill Magid hipnotizuojantis ir provokuojantis filmas „The Proposal“ nagrinėja komplikuotą architektūros palikimo, nuosavybės ir meno ryšį. Luis Barragán, vieno įtakingiausių Meksikos ir pasaulio architektų palikimas yra saugomas Šveicarijoje ir neprieinamas visuomenei. Magid imasi neįmanomo – sugrąžinti Barragán archyvą į gimtąją Meksiką. Dabartiniam archyvo savininkui ji pateikia pasiūlymą – mainyti deimantą, padarytą iš Barragán pelenų, į jo archyvą. Filmas jautriai pasakoja šią neįtikėtiną ir svarbią istoriją, atskleidžiančią sudėtingas šiandienos pasaulio būsenas.

16:00 – ekskursija
17:15 – ekskursija
18:30 – peržiūra
20:00 – diskusija


Komanda: Tautvydas Urbelis, Rasa Chieliauskaitė, Gintaras Balčytis, Kristina Bliznec, Agnė Valatkaitė, Karolis Žukas, Ilona Jurkonytė


PARTNERIAI:

Informacija

Data:
2019 spalio 3
Laikas:
16:00 - 22:00
Interneto svetainė:
https://kafe.lt/2019/programos/kino-erdves/

Organizatorius

http://kafe.lt/2019

Vieta

Sakramentas
Vilniaus g. 31
Kaunas, Lietuva
+ Google Map