Kauno Architektūros Festivalis

KTU MIESTELIO VARTAI

DesignLibrary Kaunas + DesignFriends K. Baršausko g. 59, Kaunas

DATA: 2019-11-12,13

LAIKAS: 9:30 - 19:00

DIRBTUVĖS „KTU miestelio vartai“

Dirbtuvių tikslas – sukurti Kauno technologijos universiteto studentų miestelio vartų koncepciją – aiškiai juntamus „įėjimo taškus“. Juose gali atsirasti miestelio pavadinimo ženklai-skulptūros, orientaciniai stendai ar kitokie erdviniai informaciniai elementai. 

Miestelio vartų idėjos gali apimti viską: nuo netradicinių architektūros formų iki inovatyvių atsinaujinančios energetikos ar išmanių technologijų koncepcijų, ar kitų meninių ir technologinių instaliacijų. Dirbtuvių objektas – kompleksinis, todėl ir vertinama bus ne tik objekto erdvinė išraiška, bet ir sprendinių pagrįstumas, sąsaja su kontekstu, inovatyvumas, funkcionalumas ir kiti aspektai.

KONTAKTAI: rinkodara@ktu.lt


Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų miestelis buvo suplanuotas ir pastatytas vadovaujantis modernistiniais principais. Pagal pirminį sumanymą KTU bendruomenės gyvenimas turėjo vykti pastatuose, o viešoji erdvė tarp pastatų iš esmės niekada nebuvo pritaikyta aktyviam naudojimui. Šios erdvės niekada neturėjo nei aiškios paskirties, nei konkretaus šeimininko.

Norint universiteto miestelyje turėti gyvybingas viešąsias erdves, būtina aiškiai pažymėti jų ribas, nustatyti, kam šios erdvės priklauso, sukurti miestelio bendruomenei priimtinus erdvių naudojimo scenarijus, užtikrinti žmonių srautą ir sukurti visuomeninius traukos taškus.


KTU miestelio vizijoje vyrauja trijų rūšių viešosios erdvės:

  • natūralios pievos su želdinių grupėmis ir poilsio zonomis, slėnių šlaitai ir parkai;
  • intensyviai naudojamos gamtinės zonos, pievos ir parkai;
  • miestietiškos viešosios erdvės: aikštės prie pastatų įėjimų, skverai ir takai;
  • sporto ir aktyvaus laisvalaikio erdvės.

Miestelio identitetas miesto atžvilgiu formuojamas ne fiziškai apsitveriant nuo jo, bet kuriant aiškiai juntamus „įėjimo taškus“. Juose gali atsirasti miestelio pavadinimo ženklai-skulptūros, orientaciniai stendai ar kitokie erdviniai informaciniai elementai. 

OBJEKTAS

Šių dirbtuvių objektas – šių įėjimo taškų įveiklinimas. Miestelio vartų idėjos gali apimti viską: nuo netradicinių architektūros formų iki inovatyvių atsinaujinančios energetikos ar išmanių technologijų koncepcijų, ar kitų meninių ir technologinių instaliacijų. 

DIRBTUVIŲ TIKSLAS

Sukurti studentų miestelio vartų koncepciją, kuri atitiktų universiteto tikslus bei įvaizdį.


UŽDUOTIS

Dirbtuvių objektas – kompleksinis, todėl ir vertinama bus ne tik objekto erdvinė išraiška, bet ir sprendinių pagrįstumas, sąsaja su kontekstu, inovatyvumas, funkcionalumas ir kiti aspektai. 


REZULTATAI

Dirbtuvėse sukurta ir išrinkta miestelio vartų koncepcija bus plėtojama ją įgyvendinant. Koncepcijos kūrėjai bus įtraukti į miestelio vartų autorių sąrašą arba/ir prisidės prie tolesnio koncepcijos vystymo.


DALYVIAI

Dirbtuvėse gali dalyvauti tie studentai ir profesionalai, kurie susiję su architektūra ir pramoniniu dizainu bei norėtų įsitraukti projektą į savo portfolio. Komandas taip pat gali papildyti ir kiti specialistai iš inžinerijos, IT ar rinkodaros sričių. Komandos narių skaičius – iki 5 žmonių. Dalyvių skaičius ribotas, dalyvių registracija iki lapkričio 6 d. el. paštu rinkodara@ktu.lt 


RĖMĖJAI