Kauno Architektūros Festivalis

PARODOS VIETA

Kauno centrinis paštas, Laisvės alėja 102, Kaunas

DATA: 2022 09 23 - 10 23

LAIKAS: I: paroda uždaryta, II-VII: 10 - 18 val., IV: 11 - 19 val.

Kuratoriai parodai: Paulius Vaitiekūnas, Shinichi Kawakatsu

R. Tenio nuotr.

LIETUVOS IR JAPONIJOS ARCHITEKTŪROS PARODA RYTAI-RYTAI 5 – RECEPTAS ATSINAUJINIMUI 

Žmogaus veikla keitė natūralų kraštovaizdį ir ekosistemas, naujiems poreikiams pritaikė beribius žemės plotus, bet tai neigiamai veikė pasaulio klimatą. Per amžius architektai turėjo Vizijos galią kūrybai. Dabar reikia naujos Vizijos architektūrai – „Recepto atsinaujinimui“.

Tęsiant 20-ies metų dviejų valstybių architektūrinio bendradarbiavimo tradiciją, parodoje Rytai-Rytai 5 pristatoma keturiasdešimt Lietuvos ir Japonijos architektų ir architektų biurų sukurtų projektų. Kaip galimą „Receptą atsinaujinimui“, Lietuvos ir Japonijos architektai pristato savo kūrybos filosofiją bei procesą, pastatų maketus, planus ir detales, piešinius ir schemas, rodo, kaip kūryboje gimsta pastatai Ir kodėl jie yra tokie, kokie yra.


Paroda vyks buvusiame Centriniame pašte – viename didžiausių Kauno modernizmo akcentų. 1931 m. atidarytas pastatas veikė kaip paštas, o 2019 m. buvo uždarytas. Šiandien, 2022 m., pastatas tarnauja kaip Kauno – Europos kultūros sostinės renginių vieta ir kantriai laukia transformacijos į Architektūros centrą. Šios parodos scenografija veiks kaip receptas, eksperimentas ją pritaikyti būsimoms parodoms.

Parodoje eksponuojamos medžiagos bus padovanotos Architektūros centro archyvui.