Kauno Architektūros Festivalis

GABRIELĖ ŠARKAUSKIENĖ IR ANTANAS ŠARKAUSKAS



BIO

Gabrielė Šarkauskienė (g. 1990) ir Antanas Šarkauskas (g. 1989) Lietuvos architektūros biuruose pradėjo dirbti dar bakalauro studijų metais, studijuojant Vilniaus dailės akademijos Kauno architektūros fakultete. Baigę magistro studijas Vilniaus Gedimino technikos universitete, darbo praktiką atliko Lisabonoje. 2016 m. grįžo į Lietuvą ir pradėjo vykdyti bendrą kūrybinę veiklą „ŠA Atelier“ pavadinimu, kuris palaipsniui plėtėsi ir tapo atpažįstamas Lietuvos architektūros kūrėjų kontekste.


INTERESAI

„ŠA Atelier“ veikla daugiausia nukreipta į praktinį architektūros įgyvendinimą, tačiau projektavimą dažnai lydi architektūros, kaip kultūrinio judėjimo, paieškos. Suvokdami, kad architektūra labai lengvai priima utilitarines ir progresyvias disciplinas, „ŠA Atelier“ duetą traukia meninė profesijos pusė, kuri leistų išlaikyti pusiausvyrą ir sukurti visavertę humanišką aplinką.

Dirbant nedidelėje komandoje prie įvairaus tipo projektų, keičiantis projektavimo masteliams kyla klausimas, ar vienas žmogus gali dirbti kuriant didelę konstrukciją ir tuo pačiu susitvarkyti su smulkių detalių kupinu projektu. Ar tai vienas esminių architekto bruožų, o gal keičiant mastelį yra bendri vertybiniai principai? Ar tai turėtų būti pagrindinė dizaino varomoji jėga?

„ŠA Atelier“ kūrybinis dėmesys sutelktas į erdvumą, teorines idėjas, praktinį amatą ir dėmesį detalėms.