Kauno Architektūros Festivalis

PAVELDO PROGRAMA

Naujamiestis

DATA: 2019-10-12

LAIKAS: 18:00

MEDINIAI CENTRE [NE]REIKALINGI

Trečiajame ciklo „Mediniai centre [NE]reikalingi“ renginyje bus pristatytas specialus žemėlapis skirtas medinei architektūrai Kauno centre. Renginio metu bus apžvelgti jau įvykę etapai – kartu su Architecture of Shame (Italija) organizuotos dirbtuvės ir Kauno ekspozicija Materoje vykusiame Birthday of Shame festivalyje. Vėliau dalyviai bus pakviesti į vakarinę ekskursiją, pasakosiančią apie medinės architektūros praeitį, dabartį ir galimą ateitį. 


Nuotraukos: Martynas Plepys.


Dirbtuvės

Nuotraukos: Kauno menininkų namai.


KOMANDA: Tautvydas Urbelis, Rasa Chmieliauskaitė, Jonas Oškinis


ŽEMĖLAPIS


Aiškėjant naujosios Kauno tapatybės kontūrams, aiškiai matomiems sparčiai kylančių ofisų fasaduose ir tarpukario modernizmą menančioje architektūrinėje atmintyje, kirba klausimas ar kažko nepamirštame šiame svarbiame procese. 


Kauno architektūros festivalis kartu su Italijoje, Materos mieste gimusia „Architecture of Shame“ iniciatyva ėmėsi ieškoti atsakymo į šį klausimą. Tarptautinio bendradarbiavimo rezultatas – renginių ciklas „Mediniai centre [NE]reikalingi“, nagrinėjantis medinę architektūrą centrinėje Kauno miesto dalyje. 


Pirmojoje ciklo dalyje vykusių „Architecture of Shame“ organizuotų dirbtuvių metu dalyviai nagrinėjo medinės architektūros ir gėdos jausmo problemišką ryšį. Antrasis ciklo renginys persikėlė į Materoje vykusį festivalį „Birthday of Shame“, kur KAFe 2019 pristatė parodą „Wooden Houses [UN]necessary in the Centre“. Trečioji ciklo dalis sugrįžta į Kauną ir kviečia susipažinti su nuveikto darbo rezultatais. Renginyje bus pristatytas specialus medinių pastatų žemėlapis, vyks diskusija ir vakarinė ekskursija, skirta atkreipti dėmesį į medinukų praeitį, dabartį ir galimą ateitį.


PARTNERIAI