Kauno Architektūros Festivalis

EKSKURSAS

Daugiau info ir registracija: www.ekskursas.lt

DATA: Spalio 6, 13, 20 (sekmadieniais)

LAIKAS: 12:00, 13:00, 14:00


Savanoriška architektų, istorikų, menotyrininkų ir entuziastų komanda 2015 metų rudenį sukūrė „Ekskursą.“ Gimęs kaip architektūros ekskursijų ciklas, skirtas pažymėti Europos paveldo ženklo suteikimą Kauno tarpukario modernizmo architektūrai, šiandien „Ekskursas“ leidžiasi į pačius įvairiausius ir netikėčiausius miesto pažinimo nuotykius. Mūsų siekis – atkreipti visuomenės dėmesį į unikalius miesto paveldo sluoksnius ir visapusiškai atskleisti jų charakterį, atveri duris į dar nematytas arba rečiau matomas miesto bei pastatų erdves.

Kauno architektūros festivalio KAFe 2019 tema „Įženklinanti architektūra – kurianti ar griaunanti miesto tapatybę?“ atspindi ir „Ekskurso“ kolektyvo filosofiją, kurioje architektūriniais miesto ženklais ar orientyrais gali tapti bet kuris miesto pastatas, atviras papasakoti savo gyvavimo istoriją, ar tapti pavyzdžiu kitiems. Ir visai nesvarbu, ar tai Centrinis paštas, Žalgirio arena, ar kuklus Žaliakalnio medinukas Dzūkų gatvėje.


M. K. Čiurlionio muziejus

Daugirdo viešbutis

Kaunas City Hotel

LSMU

Pentacom

Santakos viešbutis

Nuotraukos: Renardas Gruodis


Komanda: Nerijus Babrauskas, Rasa Chmieliauskaitė, Julija Činčytė, Algimantas Grigas, Renardas Gruodis, Paulius Tautvydas Laurinaitis, Vytautas Pilipavičius, Martynas Plepys, Žilvinas Rinkšelis, Eglė Rudzkytė, Marta Stankevičiūtė, Eglė Urmanavičiūtė, Irutė Tumaitė.